HORTA FONT
Una tipografia inspirada en l’horta de València
HORTA FONT

En l’àmbit del disseny es diu que tot dissenyador gràfic té sempre com a somni crear una tipografia. Diego Mir, il·lustrador i dissenyador gràfic valencià, ha escollit l’horta com a inspiració per tal de complir-lo. Això si, diu que l’ha resultat tan complicat que, potser siga la primera i la última tipografia que dissenye.

‘Tot naix d’un encàrrec de l’Associació Per L’Horta, em demanaren que els dibuixara una il·lustració mural en la façana d’una alqueria que es van a enderrocar per l’ampliació de la V-21. Volien fer alguna cosa reivindicativa de l’horta però amb connotacions positives i és quan vaig crear la ‘corxofa’ de l’horta’ ens comenta Diego.

A l’hora d’introduir el missatge ‘Horta és vida’ es va trobar amb que cap tipografia l’encaixava i va decidir crear les lletres expressament per a l’ocasió. Una volta vist el resultat va decidir estirar la feina i fer tota la família de lletres. Després de 6 mesos buscant temps entre projecte i projecte acaba de presentar Horta Font, la primera tipografia inspirada en l’horta de València.

Inspirada en els cavallons de l’horta

‘Horta Font està basada en els cavallons de l’horta, és un territori ple de geometria i de formes perfectes’, així definix la seua creació Diego Mir. Horta Font és una tipografia creada com a open type, en la que la majoria de caràcters tenen alternatives i que per la seua complexitat visual està pensada per a grans titulars i textos curts. ‘He tingut que tirar mà de gent especialitzada en tipografia perquè m’ha passat això de que vas fent i quan ho veu un expert diu ‘Mare meua!’ i hi ha que canviar moltes coses’ ens confessa.

La relació de Diego Mir amb l’horta ha sigut de sempre, ha crescut al barri de Benicalap i diu haver vist com les excavadores es menjaven a mossos l’horta i com el formigó canviava el paisatge de la seua infantesa. ‘Per això vaig començar a col·laborar amb Per l’Horta, és la meua xicoteta aportació per tal de mantindre viu un territori tan ric i amb una identitat cultural tan forta per al nostre poble. Sembla que ara allò nostre està valorant-se més i això és important recolzar-ho.’

On trobar-la?

Acaben de publicar la web www.hortafont.com on es pot adquirir l’Horta Font per un preu popular. Tot allò que es recapte anirà a Per l’Horta per a que continuen amb la seua tasca de protecció i divulgació de l’horta periurbana de València. ‘L’objectiu és que els dissenyadors la obtinguen, fent així un moviment de tot el sector en favor de l’horta de València’ conclou Diego Mir.

L’horta ja té la seua tipografia, una manera de que el disseny geomètric creat pels llauradors des de fa milers d’anys puga traslladar-se a cartells, murs i publicacions on quedarà impresa la geometria de l’horta, un territori essencial per al patrimoni agrícola, cultural i social de la ciutat.

Visita la web