Horta Viva
Recorre la història de l’horta a peu
Horta Viva

Horta Viva és el somni de Miquel Minguet, un enamorat de l'horta que fa 8 anys va decidir apostar-ho tot a una carta: que l'horta de València poguera ser coneguda, experimentada i viscuda per tots. 

Miquel es va atrevir a abandonar un lloc de treball fixe i es va posar a planificar una empresa per a oferir rutes guiades per l'horta. 

Hui, Horta Viva, s'ha convertit en una iniciativa pionera en el turisme sostenible de l'horta que compta amb rutes genèriques i altres temàtiques més especialitzades.

Passejant per l’horta nord

Si fas la ‘Ruta de l’horta nord’ descobriràs que s’ha guanyat el títol de refugi de l’horta. El seu paisatge està ben conservat i l’activitat agrícola funciona. Al llarg d’este recorregut visitaràs el Museu de l’Horta d’Almàssera i transitaràs pels camins rurals més bonics de la zona, entre cultius de cebes, carxofes i cols.

En cadascuna de les activitats tindràs la possibilitat de visitar un hort ecològic, fer degustacions d’hortalisses de temporada o conèixer la història i els elements característics del regadiu, com sèquies i assuts.

Al seu catàleg de rutes també inclou tasts, és el cas de la ‘Ruta de la Tomaca’, on podràs conèixer el seu cultiu i tastar diferents varietats autòctones.

L’horta de cultura

Horta viva també organitza rutes més específiques de caràcter cultural, com la que porta per títol L’Horta a través de Estellés, un recorregut literari per l’horta de Burjassot. Es tracta d’un itinerari paisatgístic-cultural pel qual seguir els passos poètics del cèlebre escriptor valencià Vicent Andrés Estellés, referent de la poesia propera que va tindre ben present l’horta en la seua obra. Descobriràs els llocs citats al seus llibres; L’Alqueria del Pi, El Molí de la Sal, L’Alqueria del Rosari.

Però sense dubte, la ruta més demandada és la de l’orxata, en l’horta d’Alboraia, on observaràs el seu procés d’elaboració des del cultiu de la xufa, l’assecat, la seua transformació, fins a la degustació final al Sequer lo Blanc i aprendràs a fer la teua orxata a casa.

Miquel Minguet vol trencar la imatge de l’horta com que és una cosa simpàtica, amb tints folklòrics que pertany al passat. ‘La base per a un futur prometedor, encara que sona obvi, passa per que continue l'activitat agrícola' assegura. Ell, des de la seua posició, vol continuar invertint tot el seu esforç en divulgar i defendre el tresor que representa una horta viva.

Visita la web