L’horta de València als llibres
3 propostes per a apropar-se a la història de l’horta
L’horta de València als llibres
L’horta de València als llibres
L’horta de València als llibres

Veus per l’horta

Coordinació: Magda Ruiz i Maria Josep Picó 

Editat per: Publicacions de la Universitat de València

Edició gràfica: Tania Castro i Miguel Lorenzo

Disseny: Estudio Menta

Es tracta d’una obra coral en la que 56 col·laboradors entre escriptors, periodistes, fotògrafs, professors, investigadors i altres especialistes mantenen obert el debat social i polític sobre un territori que ha anat deteriorant-se en les últimes dècades.

Pretén ser una visió ampla des del punt de vista de l’economia, societat, patrimoni, històries de vida, abordat des d’una perspectiva multidisciplinària, amb fotografia i textos.

El seu objectiu es fer una crida a la societat i a les institucions per a que consideren l’horta una prioritat. I ho fan mostrant els seus valors. Es tracta d’un llibre en el que tot i la situació de l’horta, s’aposta per l’optimisme i per una horta amb un futur viu. 

Més informació: www.veushorta.blogs.uv.es


La Batalla de l’horta. Cinc dècades de resistència silenciada

Autor: Enric Llopis

Editat per: Sembra llibres

Un llibre imprescindible per a entendre els períodes de mobilització social més important en defensa de l’horta de València.

El periodista Enric Llopis en col·laboració amb el col·lectiu Per l’Horta crea un relat conjunt d’una lluita que s’ha convertit en referent des de fa 50 anys amb les expropiacions que donaren lloc al Pla Sud, passant per la Partida de Dalt a Campanar o La Punta.

El resultat és una obra emotiva que enllaça les veus dels seus protagonistes: el veïnat que va defensar una manera de viure arrelada a la terra, les associacions que s’enfrontaren als interessos de grans empreses, la joventut solidària que va protegir les terres i les alqueries. 

La batalla per l’horta ha sigut protagonitzada per milers de persones que amb les seues pròpies mans han plantat cara a les amenaces que han assetjat a l’horta mil·lenària de València.

Més informació: www.sembrallibres.com/llibres/la-batalla-de-lhorta


Receptari extraviat

Autors: Carles Rodrigo, Tono Vizcaíno, Aída Vizcaíno i Yaiza Pérez

Editat per: Ajuntament de Bonrepòs i Diputació de València

Es tracta d’un llibre històric costumista que recull la història recent de Bonrepòs i Mirambell en l’Horta Nord. La gastronomia local és l’excusa, en torn a la qual naixen converses amb anècdotes, vivències i records que arrepleguen una forma de vida hui pràcticament perduda.

En ‘Receptari extraviat’ es poden trobar receptes locals, curioses i tradicionals, que reflectixen els usos i costums de la segona meitat del segle XX. Des de la tradicional coca de sal fins la paella de fetge de bou, passant per la sopa de granota o l’arròs al forn amb abadejo.

Més informació: www.receptariextraviat.com