Nugant Cordes
La agroecologia a València ja té un documental
Nugant Cordes

Mayte Fornés i Juan Arocas, sense a penes adonar-se’n s’han vist immersos en la producció d’un documental que arreplega les sensibilitats de les principals iniciatives agroecològiques de València.

Són parella, ella es dedica a impartir tallers d’agroecologia i ell és il·lustrador i dissenyador gràfic. Fa uns mesos començaren a gravar en vídeo a xicotets productors agroecològics sense més pretensions que recolzar-los donant-los a conèixer als consumidors. Però, el que va començar sent una senzilla llavor, ha anant prenent vida pròpia i després de molts quilòmetres a les esquenes i altres tantes hores de gravació i muntatge, hui estan a punt d’estrenar ‘Nugant Cordes’.

És un documental en el que aprendre la diferència entre cultura ecològica i agroecològica i en el que apareixen quasi 20 testimonis de productors, horts socials i associacions. Tot lligat per les paraules dels seus protagonistes i la interessant banda sonora, obra d’alguns components del grup valencià Mafalda.

Creant una xarxa d’agroecologia 

‘Nugant Cordes’, representa el gest d’unir les canyes en les que es cultiven tomaques, pèsols, cogombres...Es referix també a la creació de xarxes entre xicotets productors, per a que es coneguen entre sí, puguen col·laborar i es conforme un teixit de persones interessades per una manera de veure la vida molt propera a la terra, compromesos amb l’entorn, el paisatge, els aliments i les persones.

Mayte y Juan volen divulgar este documental en escoles, associacions, centres culturals i tots aquells racons interessats en conèixer la realitat de l’agroecologia a València. L’estrena està prevista per al mes de maig i ja tenen un fum de peticions, en llocs inclús de fora de la província, per a que vagen a presentar-ho.

Si vols donar suport a la seua iniciativa pots fer-ho a través del crowfunding que han obert a Verkami: http://bit.ly/Verkami_NugantCordes

Visita la web